ΑΠΟΧΗ των Συνδέσμων στην Κύπρο ενάντια στο μέτρο της Ταυτοποίησης!

Ενώ εδώ στα δικά μας, ευτυχώς ξεμπερδέψαμε με τα της Κάρτας Φιλάθλου, στην Κύπρο ένα αντίστοιχο μέτρο με άλλη ονομασία, επανέρχεται στο προσκήνιο. Ήδη οι αντιδράσεις είναι έντονες στην Κύπρο κυρίως από τους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλον προχωρούν σε ανακοινώσεις αποχής από όποια γήπεδα θα ισχύει το μέτρο της ταυτοποίησης. Ενας οπαδός από την Κύπρο μας έστειλε ένα μικρό ιστορικό της κόντρας μεταξύ των οργανωμένων και του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και ποιές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των συνδέσμων στο άκουσμα του συγκεκριμένου μέτρου…

Όχι στην ταυτοποίηση!

Είναι πλέον γνωστό πως πλέον ξεκίνησε ένας πόλεμος ενάντια στο οπαδικό κίνημα από κάθε λογής εξουσίες, είτε αυτές λέγονται διοικήσεις ομάδων, προέδροι, παράγοντες, τσιράκια, είτε αστυνομικοί, δημοσιοκάφροι και υπουργοί. Το πρόβλημα αυτό δεν απασχολεί μόνο την Ελληνική οπαδική κουλτούρα αλλά και άλλες χώρες γι’αυτό και είναι καλό να γνωρίζουμε τις καταστάσεις ούτως ώστε ο αγώνας να είναι συλλογικός, να εξαπλωθεί και στο τέλος, ο αγνός οπαδός να είναι ο νικητής και όχι τα λαμόγια και οι ρουφιάνοι.

Η κάρτα φιλάθλου…

Στην Κύπρο λοιπόν πριν περίπου 2-3 χρόνια, μετά από πολλές προσπάθειες ο «υπουργός δικαιοσύνης» Ιωνάς Νικολάου προσπάθησε με κάθε τρόπο να θέσει σε ισχύ το νόμο της κάρτας φιλάθλου υποστηρίζοντας πως έτσι θα παταχθεί η βία. Σε εκείνο το χρονικό σημείο έγινε κάτι πρωτόγνωρο όχι μόνο για τα Κυπριακά αλλα και για τα Παγκόσμια δεδομένα αφού οι οργανωμένοι οπαδοί ΟΛΩΝ των ομάδων (πλην του Αποέλ) κύρηξαν πόλεμο ενάντια στην κάρτα φιλάθλου, τον Ιωνά, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Κωστάκη Κουτσοκούμνη και κάθε λογής τσιράκι τους. Πολλές ενέργειες έγιναν για να πέσει η κάρτα οπαδού με αποκορύφωμα την συγκέντρωση των οργανωμένων της ΑΕΛ, της Ομόνοιας, της ΑΕΚ, της Ανόρθωσης, της Σαλαμίνας και του Απόλλωνα για συνεδρίαση για κοινό αγώνα. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε κοινή πορεία διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας όπου οι οπαδοί έδειξαν για άλλη μια φορά πως ο εχθρός είναι κοινός. Επίσης οι οργανωμένοι των πιο πάνω ομάδων ανακοίνωσαν ΑΠΟΧΗ από όλα τα παιχνίδια. ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΚΑΣΚΟΛ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΟΥΝ.

…Πού άλλαξε όνομα και έγινε Ταυτοποίηση

Έτσι λοιπόν το μέτρο έπεσε προσωρινά, και επανέρχεται στο προσκήνιο εν έτη 2018 πλασάροντάς μας το διαφορετικά, αλλά με ένα και μοναδικό σκοπό. ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ. Με νέα «έμπνευση» του Ιωνά πλέον οι οπαδοί των ομάδων, ΑΕΛ, Απόλλωνα, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοιας, Ανόρθωσης και ΑΕΚ θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όταν η ομάδα τους είναι φιλοξενούμενη να αγοράζουν εισητήριο ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. Μπορείτε όλοι να αντιληφθείτε τι σημαίνει αυτό. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΟΠΑΔΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ.
Πολλές ήταν οι αντιδράσεις καθώς καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα του καθενός. Ετσι η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ονόμασε ως παράνομο το μέτρο αυτό μετά από επιστολή της προς την ομοσπονδία. (συγχαίρουμε την προσπάθεια της Επίτροπου παρόλα αυτά ήρθε σε πολύ καθυστερημένο χρονικό σημείο αφού η επιστολή της δημοσιοποιήθηκε λίγες μόλις μέρες πριν από το Λεμεσιανό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΛ και Απόλλωνα). Μετά τις αντιδράσεις η ομοσπονδία κάλεσε την επίτροπο σε συνάντηση όπου κατέληξαν πως ο νόμος αυτός θα συνεχιστεί προσωρινά. Με λίγα λόγια τα έκαναν όλοι πλακάκια, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους με μόνους ζημιωμένους τους οπαδούς. Θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στις Κυριακές μας.

Η θέση των οργανωμένων

Οι οργανωμένοι ήταν στην δύσκολη θέση για άλλη μια φορά να αποφασίσουν για το πώς θα κινηθούν ενάντια στο νέο μέτρο του εκτρώματος Ιωνά. Οργανωμένα σύνολα όπως ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ και οι Ultras Famagusta, ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ και η Θύρα 9 της Ομόνοιας κήρυξαν εκ νέου απόχη από όλους τους αγώνες που ισχύει το πιο πάνω μέτρο είτε η ομάδα τους είναι γηπεδούχος είτε όχι. Οι υπόλοιποι οργανωμένοι δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη επίσημα για το θέμα όμως αναμένουμε με βεβαιότητα πως θα πράξουν και αυτοί το ίδιο. Από την άλλη οι οπαδοί του Απόλλωνα δεν απείχαν από το Λεμεσιανό ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΛ αφού το μέτρο δεν ίσχυε στην συγκεκριμένη περίπτωση για αυτούς αλλά για τους απέναντι. Παρόλα αυτά γνωρίζουμε πως αυτά πάνε και έρχονται. Μια είσαι γηπεδούχος και μια φιλοξενούμενος, το πρόβλημα είναι ο νόμος και όχι το πότε θα έχει επίδρασει στην δική μας μεριά. Ο αγώνας πρέπει να είναι συλλογικός μόνο έτσι θα νικήσουν και πάλι οι οπαδοί. Επιπλέον οι οπαδοί της ΑΕΛ οργάνωσαν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στον νέο νόμο αντιδρώντας στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς αυτή η ταυτοποίηση εκτός από το γεγονός ότι προάγει τις διακρίσεις θεωρήθηκε και παράνομη.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ να στηρίξουν την προσπάθεια των Κυπριακών Οργανωμένων Συνόλων ενάντια σε κάθε μορφής ταυτοποίηση δίνοντας ηχηρά μηνύματα πως δεν θα περάσει το δικό τους.

ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ.
Υ.Γ. 1 ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ
Υ.Γ. 2 ΕΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΝΩΘΟΥΜΕ.