Κάρτα Φιλάθλου; Ποτέ και πουθενά!

Ηταν σχεδόν σίγουρο, από χθες είναι και επίσημο. Με τη βούλα της βουλής. Η τροποποίηση, μεταξύ άλλων, που κατατέθηκε στη βουλή, ψηφίστηκε και πέρασε. Η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου πάει για τον Απρίλη του 2017. Πρωταπριλιά, και δεν θα είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Οπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός στη βουλή, όλα τα προβλήματα θα λυθούν μέχρι τότε, και αν όχι από τα πλει οφ, σίγουρα από τη νέα σεζόν, θα ισχύσει η κάρτα φιλάθλου. Η παρακάτω ήταν η επισημη τοποθέτηση του νέου υφυπουργού για το συγκεκριμένο θέμα:

«Η τρίτη Τροπολογία αφορά στην παράταση της εισαγωγής της Κάρτας Φιλάθλου. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε μια ακόμη παράταση για να μην δημιουργήσουμε ένα ακόμη πρόβλημα, στα μεγάλα που υφίστανται. Είναι η τελευταία φορά που δίνεται αυτή η παράταση. Έχουμε διαβεβαιώσεις και από τις ομάδες και από την Λίγκα, αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι μέχρι 31 Μαρτίου θα είμαστε έτοιμοι έτσι ώστε στα πλέι οφ να πάμε με το νέο σύστημα και σε κάθε περίπτωση η νέα αγωνιστική σεζόν να ξεκινήσει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας»

Δηλώνουμε ξανά και ξανά ενάντια στο συγκεκριμένο μέτρο και συντασσόμαστε και συνυπογράφουμε το κείμενο που είχε κυκλοφορήσει από την πρωτοβουλία Αντι-Κάρτα πριν ένα χρόνο περίπου, μέρος του οποίου αναδημοσιεύουμε παρακάτω:

Είμαστε ενάντια στην κάρτα φιλάθλου. Ενάντια σε ένα μέτρο που, από οπαδούς μας κάνει Αριθμούς ΑΜΚΑ, και παραβιάζει προσωπικά μας δεδομένα.
Ενάντια σε ένα μέτρο που μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας σαν «ειδική» κατηγορία ανθρώπων, που χρειάζονται «ειδική» μεταχείριση, «ειδικούς» νόμους, μια «ειδική» κάρτα.
Ενάντια σε ένα μέτρο που διαχωρίζει φιλάθλους, ναι φιλάθλους, βάση της κατοχής ή μη μιας κάρτας. Όποιος (θα) έχει την Κάρτα (θα) είναι φίλαθλος, όποιος δεν (θα) την έχει δεν (θα) είναι.
Ενάντια σε ένα μέτρο, που όπως και τόσα άλλα, δεν λύνει κανένα πρόβλημα της βίας στα γήπεδα.
Ενάντια σε ένα μέτρο που πραγματικά περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα θα έχει παρά θετικά. Όπως για παράδειγμα να αδειάσουν και άλλο τα γήπεδα, κάτι που έχει γίνει σε όποιες άλλες χώρες ισχύει η Κάρτα Φιλάθλου.
Ενάντια σε ένα μέτρο που, αν περάσει, ίσως ακολουθήσουν και άλλα, ακόμα πιο ακραία…