Κυκλοφορούν στην πόλη!

HUMBA!

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού HUMBA! με πλούσια, για ακόμη μια φορά, θέματα αλλά και φωτογραφίες. Εδώ μπορείτε να τσεκάρετε τη θεματολογία του 25ου τεύχους. Το αφιέρωμα για το ολλανδικό ποδόσφαιρο της δεκαετίας του 1970 είναι αυτό που ξεχωρίζει στις 96 σελίδες του περιοδικού. Μεταξύ των πέντε κειμένων που περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα, υπάρχει και ένα για την ολλανδική οπαδική σκηνή της εποχής που έχει πραγματικά τεράστιο ενδιαφέρον.

Πέρα από το αφιέρωμα, ξεχωρίσαμε επίσης το κείμενο για την ιστορία του ανατολικογερμανικού ποδοσφαίρου και τα αίτια της παρακμής του, την παρουσίαση του…σοσιαλιστικού ποδοσφαίρου της γαλλικής Ναντ της δεκαετίας του ’60 αλλά και του ’80 και το άρθρο για την εξαιρετική πρωτοβουλία των ultras της ομάδας της Λ Άκουιλα της κεντρικής Ιταλίας να φτιάξουν σε συνεργασία με άλλα γκρουπ ultras της Ιταλίας ένα skate park στην πόλη σαν πράξη αλληλεγγύης στους κατοίκους που έχουν περάσει πολύ δύσκολες στιγμές λόγω των επαναλαμβανόμενων καταστροφικών σεισμών. Τέλος, το φωτογραφικό αφιέρωμα, έγχρωμο παρακαλώ, από τα γήπεδα της Μακρινίτσας στο Πήλιο και της Ελαφονήσου στην Πελοπόννησο, απλά, όλα τα λεφτά!

Αναζητείστε το, αγοράστε το, διαβάστε το! Και αυτό το τεύχος και τα προηγούμενα αν δεν τα έχετε. Πραγματικά αξίζει!

Refuse to lose

Το Refuse to lose είναι ένα φανζίν που απευθύνεται στους οπαδούς και στα παιδιά του δρόμου. Οπως γράφεται και στο εξώφυλλο «Λόγια του πεζοδρομίου για τα παιδιά του δρόμου». Από αρχές Φλεβάρη κυκλοφορεί χέρι χέρι και στα γήπεδα το δεύτερο τεύχος. Μικρά κειμενάκια, όπως αρμόζει σε ένα έντυπο δρόμου, κριτική  και «συμπεράσματα από την κλωτσοπατινάδα των προέδρων» των παε, ένα πολύ ωραίο κείμενο για τη γεωγραφία της κερκίδας και σχόλια από οπαδική πάντα σκοπιά, για την επικαιρότητα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ αλλιώς όλο και σε κάποιο γήπεδο ή στο δρόμο θα το πετύχετε!

Πραγματικά χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν ξεφυτρώνουν οπαδικά φανζίν σε μια εποχή όπου το χαρτί έχει αντικατασταθεί από την οθόνη και το μοίρασμα χέρι με χέρι από τα μπινελίκια σε οπαδικά φόρουμ…