Λατέρνα, φτώχεια, οπαδοί και φιλότιμο…

Η ποδοσφαιρική σεζόν στο Μαρόκο δεν έχει ξεκινήσει καλά όσον αφορά τους οπαδούς. Με αφορμή το θάνατο δύο οπαδών της Raja Casablanca σε μια εσωτερική διαμάχη του πετάλου, οι αρχές αποφάσισαν από φέτος να απαγορέψουν την είσοδο σε όλα τα γήπεδα σημαιών, πανό, τυμπάνων, καπνογόνων και επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να καθιερώσουν και στο Μαρόκο μια αντίστοιχη με τη δική μας περίπτωση, κάρτα φιλάθλου (ο Κοντονής θα τους μπρίζωσε), όπως και άλλα μέτρα με στόχο τον έλεγχο των οπαδών.

Οι αποφάσεις αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα μαζικές αντιδράσεις από όλα σχεδόν τα ultras γκρουπ του Μαρόκο. Στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές μποϋκόταραν τους αγώνες, μετά σε ένδειξη διαμαρτυρίας όλοι πήγαιναν στο γήπεδο φορώντας μαύρα, και σε πολλές περιπτώσεις ορκισμένοι αντίπαλοι οπαδοί ενώθηκαν φωνάζοντας από κοινού συνθήματα και τραγούδια ενάντια σε αυτές τις απαγορεύσεις και τα νέα μέτρα ελέγχου που σχεδιάζονται.

Μπορείτε ψάχνοντας στο ιντερνετ να βρείτε πολλές φωτογραφίες και βίντεο από τις διαμαρτυρίες των μαροκινών ultras, αλλά εμείς ξεχωρίσαμε αυτή των ultras Helala Boys της KAC Kénitra στο παιχνίδι με την KACM το οποίο έγινε στις 25 Οκτωβρίου, η οποία έχει και μια ελληνική νότα… Πέρα από τη διαμαρτυρία, που πραγματικά είναι πολύ εμπνευσμένη, αξίζει να δείτε μέχρι τέλους το βίντεο γιατί τα τραγούδια είναι υπέροχα και τα ντεσιμπέλ πολύ ανεβασμένα