Μετά από 19 μήνες, νίκη των utras της Ρόμα!

Την Τρίτη 04 Απριλίου διεξάγεται στο Στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης ακόμα ένα μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Ρόμα και Λάτσιο. Μετά από 19 ολόκληρους μήνες, το πέταλο των Romanisti θα κατακλυστεί και πάλι από τις τεράστιες σημαίες των ultras, τα πανό, το πάθος και τη φωνή που τόσο είχαν λείψει όλους αυτούς τους μήνες. Επί 19 μήνες απείχαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ρόμα από την κερκίδα τους και το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στη μέση του πετάλου, έτσι που χωρίζονταν στα δύο η κούρβα του σταδίου. Οι αντιδράσεις ήταν πολύ έντονες όλο αυτό το διάστημα και τελικά έπιασαν τόπο, αφού τις προηγούμενες μέρες συνεργεία αφαίρεσαν τα κιγκλιδώματα και πλέον το πέταλο επανήλθε στην αρχική του εικόνα. Ολη αυτήν την περίοδο πέραν των υπόλοιπων παιχνιδιών της ομάδας, παρακολουθήσαμε ντέρμπι που δεν θύμιζαν σε τίποτα την κλασική, φανατισμένη ατμόσφαιρα που έχουμε συνηθίσει στο στάδιο της Ρώμης.

Η ανακοίνωση των οπαδών της Ρόμα

«Πετύχαμε τον στόχο μας! Το κίνημα των ultras δεν έχει πεθάνει!

Πολλοί μας έλεγαν πως η μάχη μας δεν θα οδηγούσε πουθενά, και μετά από 19 μήνες έχουμε μια μεγάλη νίκη. Πετύχαμε χάρις σε όλους τους οπαδούς της Ρόμα όλων των ηλικιών που όλο αυτό το διάστημα παρόλο το πάθος και την αγωνία να βρεθούν κοντά στην ομάδα, απείχαν από το γήπεδο και οι Κυριακές πέρναγαν αργά και βασανιστικά χωρίς γήπεδο. Ευχαριστούμε όλους τους φιλάθλους και ακόμη περισσότερο όλους αυτούς τους αντίπαλους οπαδούς, τους φιλοξενούμενους, που σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα μας μπουκόταραν τα παιχνίδια της ομάδας τους όταν αυτή έπαιζε στη Ρώμη. Το κίνημα των ultras δεν έχει πεθάνει και αυτή η νίκη είναι η απόδειξη…»  

Οδηγός το παράδειγμα των ultras της Ρόμα

Κάθε αγώνας, κάθε διαμαρτυρία έχει κόστος. 19 μήνες δεν είναι λίγο διάστημα για έναν οπαδό, μακριά από την ομάδα του. Η νίκη των Ρωμαίων οπαδών δείχνει πως αν παραμείνεις πιστός, δυνατός και αποφασισμένος στον αγώνα σου, στο τέλος θα δικαιωθείς. Η νίκη των ultras της Ρόμα και των ultras της Λάτσιο, οι οποίοι και εκείνοι απείχαν λόγω του συγκεκριμένου μέτρου, είναι, όπως λένε και στην ανακοινωσή τους οι Ρωμαίοι, νίκη ολόκληρου του οπαδικού κινήματος. Και πραγματικά, η παραπάνω ανακοίνωση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί στέκεται στην αλληλεγγύη των αντιπάλων οπαδών, και τονίζεται ιδιαιτερα η στάση τους. Δείχνοντάς μας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως η οπαδική κουλτούρα στην Ιταλία, η περιβόητη κουλτούρα των ultras που τόσες και τόσες οπαδικές σκηνές στον πλανήτη έχει επηρεάσει είναι ακόμα ζωντανή! Παρόλο την καταστολή, τον ασφυκτικό έλεγχο και τις απαγορεύσεις που έχουν δεχτεί οι οπαδοί στην γείτονα χώρα όλα αυτά τα χρόνια.