Παίκτης της Παρτιζάν απαντάει στα εις βάρος του ρατσιστικά συνθήματα με ένα κωλοδάχτυλο!

Ραντ – Παρτιζάν

Στο προχθεσινό παιχνίδι μεταξύ της Ραντ και της Παρτιζάν στο Βελιγράδι, για ακόμη μια φορά στη Σερβία, ακούστηκαν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον μαύρου παίκτη. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των νεοναζί οπαδών της Ραντ βρέθηκε ο βραζιλιάνος Εβερτον Λουις της Παρτιζάν. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι φασίστες της Ραντ έβριζαν με ακραία ρατσιστικά συνθήματα τον βραζιλιάνο παίκτη. Πέρα από τα συνθήματα, σήκωσαν πανό εναντίον του και παρόλο τις…εκκλήσεις των υπευθύνων να σταματήσουν τις χυδαιότητες, αυτοί συνέχισαν κανονικά. Φυσικά κανείς διαιτητής δεν διέκοψε τον αγώνα, κανείς αθλητής ή άλλος παράγοντας δεν ενοχλήθηκε ώστε να μπει ένα τέλος στο ανελέητο ρατσιστικό bulling εναντίον του Λουις.

Αντε γαμηθείτε!

Επί 90 λεπτά ο Λουις δέχονταν αδιαμαρτύρητα τον ρατσιστικό οχετό των οπαδών της Ραντ. Στο τέλος όμως ξέσπασε. Κατευθύνθηκε προς το πέταλό τους και τους χάρισε ένα κωλοδάκτυλο όλο δικό τους. Φυσικά ακουλούθησε ένταση με τους παίκτες της Ραντ να του ζητούν το λόγο και τους παίκτες της Παρτιζάν να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν. Φεύγοντας από το γήπεδο, ο Λουις ξέσπασε σε κλάματα μην μπορώντας να συγκρατήσει για ακόμα λίγο την έντασή του. Ο ίδιος μετά τον αγώνα δήλωσε: «Για 90 λεπτά άκουγα ρατσιστικά συνθήματα. Το χειρότερο είναι πως και οι αντίπαλοι παίκτες έδειχναν  να συμφωνούν με όσα έλεγαν οι οπαδοί τους. Αγαπώ τη Σερβία και τον λαό της και για αυτό έκλαψα. Σας παρακαλώ πείτε όχι στον ρατσισμό».

Αξίζει να σημειωθεί, όπως φαίνεται και στο βίντεο πως οι παίκτες της Ραντ, όχι μόνο δεν αντέδρασαν στα συνθήματα, αλλά στο τέλος χειροκρότησαν την εξέδρα ως επιβράβευση μάλλον για τη συμπεριφορά τους. Από την άλλη ο Λουις αντέδρασε όπως ακριβώς έπρεπε. Κάνοντας υπομονή μέχρι τέλους και τότε, αφού το παιχνίδι είχε τελειώσει, είπε με τον τρόπο του ένα μεγαλοπρεπές ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ στους οπαδούς της Ραντ.

Φυσικά, όπως ορίζουν οι…αυστηροί κανόνες της UEFA σε τέτοια θέματα, ο Λουις θα τιμωρηθεί για τη συμπεριφορά του. Η ομάδα της Ραντ το πολύ πολύ να φάει ένα πρόστιμο και οι οπαδοί της Ραντ θα προσθέσουν ακόμη μια στιγμή νεοναζί μεγαλείου στο ενεργητικό τους και την ιστορία τους.