Από παράταση σε παράταση

Ακόμα μία παράταση στο παιχνίδι με την Κάρτα Φιλάθλου. Μετράμε παρατάσεις. Μάλλον το ματς δεν θα τελειώσει ποτέ… Τι κρίμα…

Τρίμηνη παράταση στην έναρξη εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου προτείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίμηνη παράταση στην έναρξη εφαρμογής της λεγόμενης κάρτας φιλάθλου, που νομοθετήθηκε τον Ιούλιο επί υπουργίας Σταύρου Κοντονή, ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν σε νομοσχέδιο για την κύρωση διακρατικής συμφωνίας, η οποία ψηφίζεται αύριο το απόγευμα στη Βουλή, πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει έναρξη ισχύος της κάρτας την 20η Δεκεμβρίου 2016 έναντι 30 Σεπτεμβρίου που οριζόταν.

Σύμφωνα, πάντως, με τα όσα αναφέρουν οι «πέντε» η παράταση οφείλεται σε λόγους «αντιμετώπισης προβλημάτων τεχνικής φύσεως και πρακτικής εφαρμογής».  Υπενθυμίζεται ότι βάσει του σχετικού νόμου η κάρτα φιλάθλου αποτελεί το απαραίτητο έγγραφο χωρίς το οποίο δεν θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος στα γήπεδα και η οποία θα φέρει το ονοματεπώνυμο του κατόχου της, φωτογραφία του, αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ΑΜΚΑ και διεύθυνση κατοικίας.

Δείτε την τροπολογία:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου εθνικής Άμυνας «Κύρωση της Τεχνικής Συμφωνίας ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Άμυνας της Ιταλικής Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Πολωνίας, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Δημοκρατίας της Τουρκίας (που ενεργεί εκ μέρους της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας) αφενός, και τον Υπουργό Άμυνας του Βασιλείου του Βελγίου, τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, τον Υπουργό Άμυνας του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, τον Υπουργό Άμυνας του Βασιλείου της Ισπανίας αφετέρου, σχετικά με την στελέχωση, χρηματοδότηση, διοίκηση και υποστήριξη του Στρατηγείου EUROCORPS (Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Σώμα) Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης NATO EUROCORPS (NRDC EC) και άλλες διατάξεις».

Θέμα «Παράταση έναρξης εφαρμογής κάρτας φιλάθλου».

Α. Αιτιολογική έκθεση

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα τεχνικής φύσεως και πρακτικής εφαρμογής, όσον αφορά την έκδοση κάρτας φιλάθλου, κρίθηκε, κατόπιν συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σκόπιμη και αναγκαία η παράταση του χρόνου έναρξης ισχύος των σχετικών διατάξεων.

Β. Τροπολογία – Προσθήκη

Άρθρο

Το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης η’ της παραγράφου 6 του άρθρου 41Γ του ν. 2725/1999, όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 3 του άρθρου  66 του ν. 4410/16 (Α’ 141) αντικαθίσταται ως εξής: «η. Χρόνος έναρξης ισχύος της παραγράφου αυτής ορίζεται η 20η Δεκεμβρίου 2016».

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2016

Οι προτείνοντες βουλευτές Δριτσέλη Παναγιώτα Βάκη Φωτεινή Δέδες Ιωάννης Πάντζας Γεώργιος Ψυχογιός Γεώργιος