Στον πάγο ο νόμος Κοντονή

Ο Κοντονής μετακόμισε, άφησε στα συρτάρια του γραφείου του στη ΓΓΑ το νόμο του, ήρθε ο Βασιλειάδης, πήρε τα χαρτιά και τα έβαλε κατάψυξη προς επαναξέταση, δίπλα στον αρακά και σε ένα λαδοτύρι Ζακύνθου που ξέχασε να πάρει ο Κοντονής φεύγοντας… Και κάπως έτσι, μετά τον νόμο Ορφανού, τον νόμο Κοντονή περιμένουμε με αγωνία τον νόμο Βασιλειάδη. Στο παρακάτω άρθρο από το ΣΠΟΡ FM γίνεται λόγος για αλλαγές σε διατάξεις του νόμου που αφορούν τον μπαμπούλα της FIFA. Για να δούμε θα έχουμε και τίποτα τροποποιήσεις σε θέματα που αφορούν τους οπαδούς;

Στην άκρη μπαίνει το αθλητικό νομοσχέδιο του Σταύρου Κοντονή το οποίο είναι σε διαβούλευση και ο διάδοχός του, Γιώργος Βασιλειάδης, θα δώσει κατευθύνσεις ώστε να συνταχθεί νέο, του οποίου οι διατάξεις δεν ανοίγουν μέτωπα με τη FIFA, όπως αναφέρεται στη «Live Sport». Άλλωστε και ο πρώην Υφυπουργός (και νυν Υπουργός Δικαιοσύνης) ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία πριν κατατεθεί κάποιο σχέδιο νόμου στη Βουλή.

Αυτό που ήταν στα… σκαριά έχει κάποιες κόκκινες γραμμές και για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο για Grexit, ο κ. Βασιλειάδης θα προβεί σε αυτήν την κίνηση και ενημέρωσε τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη ότι επί της ουσίας θα δημιουργηθεί νέο νομοσχέδιο. «Και ο νέος Υφυπουργός δείχνει διατεθειμένος να έχουμε καλή συνεργασία για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και έχουν σχέση με τις δικές του αρμοδιότητες», σχολίαζε την Πέμπτη ο επιτετραμμένος της FIFA.

Αυτή η εξέλιξη δίνει ουσιαστικά παράταση και στη θητεία της Διοικούσας Επιτροπής που λήγει κανονικά στις 31 Μαΐου του 2017, καθώς αναμένεται να την επικαλεστεί ως λόγο η FIFA για να επιμηκυνθεί η παρουσία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διότι για να συνταχθεί νέο νομοσχέδιο θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος. Δεν είναι λίγες οι διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας που πρέπει να εναρμονιστούν με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία και αυτό θα γίνει με τον νόμο Βασιλειάδη.