Ούτε στη Γαλλία, ούτε πουθενά: Οι οπαδοί δεν είναι εγκληματίες!

Κοινή δράση των Γάλλων οπαδών

33 ultras γκρουπ από τη Γαλλία υπέγραψαν μια κοινή ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρονται για την αντιμετώπιση που έχουν από τις αρχές, για την καταστολή βασικών ελευθεριών και τις παράλογες απαγορεύσεις εναντίον τους. Βασικό τους σύνθημα: Οι οπαδοί δεν είναι εγκληματίες! Στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για συντονισμένες δράσεις το σαββατοκύριακο 25-26 Νοεμβρίου στα γήπεδα και τις κερκίδες της Γαλλίας. Βασικά τους αιτήματα είναι πράγματα που αφορούν τους οπαδούς και εδώ και παντού: εμπόδια και περιορισμοί στις μετακινήσεις, απαγορεύσεις εισόδου στο γήπεδο, ποινικοποίηση των καπνογόνων. Ακολουθεί η ανακοίνωση των 33 ultras γκρουπ η οποία δημοισιοποιήθηκε ευρέως στα γαλλικά μμε. Φυσικά θα παρακολουθήσουμε τις δράσεις που έχουν ετοιμάσει οι οπαδοί στη Γαλλία και θα σας ενημερώσουμε. Αντε, και στα δικά μας!!!

Supporters – Criminels

Εγκληματίες οπαδοί

Απαιτούμε την οπαδική μας ελευθερία!

Αυτό το σαββατοκύριακο, στα γήπεδα, θα σημαδευτεί από πολλές διεκδικητικές και συντονισμένες δράσεις στις γαλλικές εξέδρες. Ο στόχος, ένας: να αντισταθούμε συλλογικά στη δυσανάλογη καταστολή που εμποδίζει τη δράση μας και καταστέλλει το πάθος μας.

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου, που συχνά περιφρονούνται και χλευάζονται από τις δημόσιες αρχές, είναι και αυτοί θύματα απαράδεκτων αυθαίρετων μέτρων. Πράγματι, εδώ και πολύ λίγους μήνες, οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί των μετακινήσεων πολλαπλασιάζονται. Πέρα από τους περίπλοκους τρόπους οργάνωσης και τα υπέρμετρα νομικά πλαίσια που μας επιβάλλουν και την καθυστερημένη ενημέρωσή μας, αποτελούν βάναυσες προσβολές στην ελευθερία κίνησής μας στην εθνική επικράτεια. Τα δραστικά αυτά μέτρα έχουν στόχο να μας κάνουν να μη μετακινούμαστε για να υποστηρίξουμε την ομάδα μας.

Στην ίδια λογική, οι διοικητικές απαγορεύσεις εισόδου στα στάδια πολλαπλασιάζονται. Χωρίς καμία νομική διαδικασία, οι διοικητικές αρχές μάς απαγορεύουν την πρόσβαση στα στάδια και μας αναγκάζουν να παρουσιαζόμαστε στα αστυνομικά τμήματα τα βράδια των αγώνων. Γι’ άλλη μια φορά, η καχυποψία και η αυθαιρεσία παίρνουν τη θέση του σεβασμού και της δικαιοσύνης.

Τέλος, στεκόμαστε ενάντια στις κυρώσεις, ατομικές και συλλογικές, που έχουν να κάνουν με τη χρήση πυροτεχνημάτων, μιας γιορταστικής πρακτικής που διαδόθηκε από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 στο ποδόσφαιρο και που μόνο στα γήπεδα απαγορεύεται. Τα ματς κεκλεισμένων των θυρών και τα πρόστιμα είναι καταχρηστικές κυρώσεις που απλώς ενισχύουν τη δυσπιστία που χαρακτηρίζει πολύ συχνά τις σχέσεις ανάμεσα σε οπαδούς και διοικούντες του γαλλικού ποδοσφαίρου. Και ενώ πολλές ενώσεις οπαδών επιθυμούν να ξεκινήσει ένας νηφάλιος διάλογος για το ζήτημα αυτό, οι απαντήσεις των αρμοδίων αρχών αποδεικνύονται διαρκώς κατασταλτικές και περιφρονητικές.

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Να γίνει ακουστή η κουλτούρα μας.

Για να συνεχίσουμε να ζούμε με πάθος για το ποδόσφαιρο και για να υποστηρίζουμε την ομάδα της καρδιάς μας: Λευτεριά στους οπαδούς!

Υπογράφουν τα κλαμπ:

Tribune Nord Amiens, Ultras Auxerre, Kop De La Butte (Angers), Collectif Isarien (Beauvais), Ultramarines Bordeaux, Celtic Ultras (Brest), Ultras Brestois (Brest), Malherbe Normandy Kop (Caen), Kop Banlieue (Creteil), Lingon’s Boys (Dijon), Red Kaos (Grenoble), Barbarians Havrais (Le Havre), Red Tigers (Lens), North Devils (Lens), Kop Sang et Or (Lens), Merius Ultras (Lorient), Gruppa Metz, Horda Frenetik (Metz), Butte Paillade (Montpellier), Camarga Unitat (Montpellier), Saturday FC (Nancy), Brigade Loire (Nantes), Gladiators Nimes, Drouguis (Orleans), Collectif Ultras Paris, Roazhon Celtic Kop (Rennes), Green Angels (Saint-Etienne), Tribune Nord Sochaux, Ultra Boys (Starsbourg), Indians Tolosa (Toulouse), Viola Club / BFS (Toulouse), Turons 1951 (Tours), Ultras Roisters (Valenciennes)